Vilken vecka..


Sankan och Fredrik. Onsdag och torsdag.
Ja, vad kan man säga? Gudarna har inte varit med oss denna veckan (så det blev till att rusa från skolan till sjukhuset i fredags helt plötsligt). Stackars mormor.. :'( När mormor lagt sig på kvällen åkte jag dock till Tuva ändå (efter hur många veckor som helst har det tillsist blivit bestämt att vi skulle ha vår cheesecakekväll hos henne i fredags). O ja, att åka till kirseberg o träffa henne, louise, anna v o anna n, kolla på idol o käka blåbär/hallonpaj var faktiskt precis vad jag behövde. Nej, underbara o älskade är dom!

Igår och idag fick man ju dra sig till ungdomsledarkurs steg 3 med Sandra. Hade trots allt väldigt kul med puckot :) DB for life liksom! Dessutom va de en voltigedomare som höll i det, så vi ("fystjejerna") fick hålla ett gymnastik/styrkepass med hela gänget (som förövrigt var en massa härliga, sköna tjejer!)

och jag & sandra har äntligen fått vår jacka...


Duktigt märto:)


Japp, igår var jag riktigt duktig! :D Fick gjort både träningsdagbok, skriva in några psykologipapper till cj som jag glömde kopiera igår (bara för att jag är så sjukt snäll (H)), projektarbete (skrev frågor till intervju + lite utförligare dagboksanteckningar). När klockan blev halv 1 satte jag mig med psykologin, o sen satt jag där i 5 timmar!! :D Haha mamma steg upp när jag gick och la mig :p Japp, så de har blivit hela 4 timmars sömn inatt! :) Bra va, lousy? :U

Nej, idag är det alltså saco-mässa (nån mässa om olika universitet) så därav inga lektioner idag utan enbart den som börjar halv 1! :) Sen ska det bli psykologiplugg på stadsbiblioteket hela kvällen..
Nu hör jag dock att bubblet från kaffebryggaren tystnat, and that's my que som man brukar säga (kanske brukar stava annorlunda men whatever ^^).
Ha en primaliv dag everybody!

Kalla mig Rogge



Krafterna är slut! Allihopa, på alla nivåer! Aah, jag pallar inteee -.- :(((
Nu blire ett fett långt bad o sen blire till o ta mig i kragen igen. Det nya, mer diciplinerade livet ska börja redan ikväll! Acceptera sakerna som dom är (särskilt dom jag ändå inte kan göra något åt) och göra det bästa utav dom. Och så all jävla fokus på skolan o träningen!!
Så sparar man lite på sig själv.. :/

23.00 - 23.30  Träningsdagbok
23.30 - 00.00  Specialidrottsinlämning
00.00 - 00.30  Projektarbete
00.30 - ca 03.30  Psykologi A-plugg
Tror inte jag har något mer idag...


Rockbjörnen 2008!


Dagen har varit ruuulig! :D Först fick Bertil säga till mig 2 gånger på kemilektionen imorse att jag skulle lugna ner mig(a), på dagens sista lektion (biologi) blev det istället:

- Martina, du är fortfarande lika glad! Du skrattar ju hela tiden!!
- Ja, jag är ju oftast det..
- Är det någon som sett henne när hon inte är glad? (vänder sig till klassen)

Äeh, de är väl nåt med Borgar och klassen som gör mig sån! :D


Men vet ni vad jag tycker att ni ska göra nu??

Gå in på: http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/rockbjornen2008/ och nominera till årets Rockbjörnegala!

Årets manliga artist:  Ola Svensson
Årets låt:  Ola: Feelgood
Årets album:  Ola: Good Enough The Feelgood Edition
Årets liveakt:  Ola Svensson

Snällasnällasnälla! :)  Om inte annat så får ni bannemej göra det för min skull!! Det skulle göra mig jätteglad!! :D (och jag vill till stockholm för tusan (a))

Ni får rösta hur många gånger ni vill, bara ni bytar mejladresser varje gång (namn, adress, telefonnummer o de där behövs inte - bara mail :))


Studentmössan fixad!


Idag var det alltså dags för Nv3a att fixa studentmössor! :) Lite sugen på studenten blev man allt!! :D
Tillslut blev det iallafall den klassiska studenttjocketröjan, en silvervisselpipa med "student 2009" ingraverat (fint ska de va ;)) o ett champagneglas med gravyr (det ingick i nåt borgarpaket^^).  Och så blev det mössan såklart ;)
Fick tyvärr ta standardmodellen :(  Den fattigaste utan några finesser som säkert kommer o va helt fackad efter  den dagen :(  Men, är man djurvän och håller på sina principer så får det bli så - jag vägrar gå runt med en död kalv i pannan på min studentdag!! 
På framsidan blev det iallafall en vanlig blå sten i blomman (eller vad det är ;p) och "Martina Nv3a", o på baksidan blir det "Borgar" inbroderat på det vita! :)  Riktigt snygg såg den ut på bilden! ;D

Efteråt blev det första mattelektionen på 3 veckor!! Det var faktiskt riktigt skojigt - saknat det ju!! :( Iaf fick vi tillbaka prov o såhär, o ja de gick ju bättre än väntat faktiskt! :D Imorgon ska vi börja på ett nytt kapitel.... :D

Fysiklektion sen och läxförhör! -.- Var dock lättare än jag trodde! :D Bara 3 teorifrågor o en räkneuppgift.
Efteråt satt jag och diskuterade med Ulf, om hurvida en rörelsemängd kan vara negativ eller inte haha :U Jag tänkte för logiskt sa han haha. Dessutom berömde han mig för att jag numera kunde sitta o diskutera en formel eftersom att jag "för ett år sedan hade sett den som något abstrakt". Haha whatever :D

Nej, nu ska man fortsätta med biologilaborationsplaneringen här va xD Sen blire lite psykologi också!
Men ååh, jag börjar bli trött! :(  Aja, med lite julmust klarar man allt! :)


Jarestig flyttar in!


Lite kort om helgen :) :

Lördag:
Först var det ja, som ni läste - en del att fixa på ÖRS :p Därefter bar det av till Bökeberg med Eira! När vi var klara med allt där hade vi missat bussen med en kvart -.- och nästa skulle inte gå förrens en timme senare! Så ja, då var klockan 5 och det var beckmörkt, svinkallt och allmänt stressande (med tanke på att jag skulle va på fest 7).
Jopp, under denna tiden jag stod ute på vägen med Eira o inte såg ett skit trodde jag att jag skulle avlida :U I början lyfte vi dock- måste sett kul ut för dom bilarna som körde förbi hahah :D Men sen blev det som sagt jävligt kallt :U
När bussen sen kom såg den inte oss utan körde bara förbi oss!! Så där fick vi stå o hoppa o vinka o sen springa 30 m längs vägen till nästa hållplats hahah.
Det var tur att man hade ständigt glada Eira där som piggade upp mig inte bara där, utan hela vägen hem! :)

Fest sen som sagt, vilket var ganska intressant :U Arabsik sång, arabisk dans, arabisk ramsa xD
När det bara var jag jag, Suss, Ban o Alexi kvar blev det däremot lite Martina-musik!:D
Hem till mig, o sen somnade jag, suss o lexi så gott :D

När vi vaknade blev det lite filmtittande o sen ut i backen! Det var aaaskul!! Jag kommer aldrig bli stor när det gäller det! :'D
(bilder finns på martijnaa.bilddagboken.se)

Nu är man iaf hos siz - Därav "Jarestig flyttar in!" ;).  Förtillfället är jag så suuuur, asfint e här!!! ;( Åh vad jag längtaaar.
Nu har vi käkat ostkaka och kollar på Hål i väggen. Snart blire Parlamentet o sen "Heartbreak Girl" :)
Ha en trevlig söndagkväll allihopa!

Strestresstress!

Idag är stressheten till max!!:(  Idag gäller följande:

- Ringa Alexandra o få henne o åka med Suss till stan o handla present till Ban (nåt jag skulle göra men inte hinner).
- Ringa Sofie om jobb
- Ringa Alexandra om övernattning
- Ringa Ban om försening ikväll -.-
- Köpa kontantkort till mobilen!!
- Gå till ÖRS
- Prata med Kerstin, skriva lapp om ridhus, betala julaftonsridning, bestämma hästar till juluthyrningen, sköta Poison
- Åka från ÖRS till Håkanstorp och träffa Eira
- Åka till Bökeberg med Eira och ta in hästarna, mocka, ge och förbered mat, väga upp hö
- Åka från Bökeberg till Håkanstorp och lämna Eira
- Åka från Håkanstorp till hem
- Fixa
- Träffa Alexandra hos pappa så hon kan lämna saker
- Bans 18årsfest!


Hehe underbara, lugna lördag! :U
Berättar om min verkligt underbara fredag senare! :D

Keep it coming!


Jaha, då blire ett inlägg idag också då! :)
Skoldagen har väl inte varit särskilt trevlig egentligen. Började med en svensklektion som var ovanligt tråkig (av någon anledning :(), bortsett från att det blev vår sista brandövning på Borgar förmodligen. Bertil (mentor/kemilärare/biologilärare) hade dock förvarnat oss på morgonen så nästan alla visste om det. Dock blev det ju gaanska kul när rösten från nån interntelefon i klassrummet sa till oss att utrymma lokalerna o Nils (mentor i 1an/svensklärare) nästan springer bort till dörren o börjar vifta med händerna o bara "Ingen panik. Ta det bara lugnt!!". Hahah (observera att alla visste om det och tog på sig o plockade ner böcker i väskan o såhära, hur lugnt som helst). Kul var det! :)
Kemilabb därefter, vilket inte blev labb :U Nej, eftersom att Bertil nu givit oss 2 labbrapporter att lämna in på raken (den senaste är en planering på en labb som vi kommer göra om 3 veckor, så df e de troligt att vi får 3 bilabbar på raken), så slapp vi hålla på med kemilabbar också o lät oss istället sitta o räkna i boken! :)  Borgar, kemisal, nördar sitter o räknar kemi, Bertil strövar runt o skojar, regn utanför - ja, det är mys! :)

Nu har man precis gjort en intervju till 2 kompisar om voltige haha. Om en stund bär det av till Tuva för att hälsa på hennes kattungar som bytar hem imorgon. O så får man ju hälsa på mamma Illemiss också! :)
På vägen dit får jag väl ta o försöka skaka av mig all kritik som kommer från alla håll för tillfället också. Antingen fungerar allt (nästan iallafall) eller så fungerar ingenting, och allt bara rasar ihop på en o samma gång - har ni märkt det? Det är lite klurigt det där...

Bättre dag! :)


Japp, idag har varit mycket bättre:) Sovit lite mer, haft lite roligare! :) Man ska inte underskatta en borgarklass alltså...
Dock är dom lite tråkiga!! -.-  Jag försökte dra ihop till en trevlig fotbollskväll ikväll, och trots min fina visuella bild (fotboll, soffa, chips, dippa, godis, läsk, sverigekläder, flaggor, ansiktsfärg) så fick jag endast 2 kanske!! Den enda fotbollsintresserade förutom mig i gänger kunde inte, o några ville hellre kolla på Bonde söker fru - några inte på något alls! -.-  Tråkiga människor! :(  Så, ikväll blir det för mig att sitta ensam och kolla landskampen (jag har väl nämnt att pappa åkt till Amsterdam på nåt FN-grejs idag så jag bor ensam i huset onsdag/torsdag/fredag? :D).
Dock lär man ju bo ensam här i huset hela januari (:D:D:D) också, så 3 dagar är väl ingenting ;)
Lite ballt att pappa är i Holland dock- med tanke på att det är vänskapsmatch mot Holland idag (20.30 på kanal 9- missa inte!)

Nej, nu måste jag gå o städa maaassa. Husvisning imorgon...

När ska denna dagen ta slut?

Nej, idag har inte varit en bra dag! Har gått runt som en zombie i Borgars korridorer idag, med flätor och en stickad halsduk på axlarna. Säger inte det allt? -.-  Trött som satan, lång dag, ny besvikelse, ett jävla fysikprov innan jul (på tre jävla kapitel som vi gått igenom assnabbt så jag inte har hunnit med för fem öre), ny biologilabbrapport, fysikläxa, specialidrott, träningsdagbok, historieprov, städa huset - Ja, jag har ju att göra.. (och såklart gnälla i bloggen, det är mycket viktigt!) Ingen träning för mig alltså med andra ord! :(  Och, som pricken över i, gör magen ont nu också :(
Jaja, bara några timmar kvar...

Ibland förvånar jag till och med mig själv...


Okej, saken är klar: Jag är inte normal! Jag är officiellt sett helt sjuk i huvet! Jag är så störd så det finns inte!!
Varför? Jo, jag stiger upp tidigt måndagmorgon, är vaken hela dagen, skriver klart en labbrapport på natten och får äntligen gå o lägga mig klockan 4, men kan jag somna?!? Svar nej!! Så där ligger man konstigt nog o behöver kämpa för att somna, och få sova 2 timmar - men går det? Icke sa nicke.
När klockan nu blev halv 6 pallade jag inte mer. Nu får jag skylla mig själv om jag ska envisas med o va så dum o inte somna 8-) Dumma kropp!
Så nej, nu är kaffet påsatt i köket och frukosten är framplockad. Nu blir det en varm dusch och sen massa koffein- och fruktintag för att lyckas ta mig igenom denna dagen med rekordmässiga 0 timmar sömn!!

Biologilabbrapport - check!

Så var den klar! :) Faktiskt ganska stolt över vad jag lyckats åstadkomma på en kväll^^
Men ja, ni missar väl inte att klockan är kvart i 4? Välkommen till livet som en naturvetare..
Nej, nu blir det bannemej sängen!! Jag börjar förhelvete skolan om 4½ timme!!

Zlatan blir historisk!

Ja, då blev det alltså så - Zlatan som den enda genom tiderna att vinna guldbollen 3 gånger.
Stand up for the champions!
Som vanligt var Fotbollsgalan en trevlig tillställning bortsett från några få saker:
1. Den kvinnliga programledaren (glömt hennes namn). Whats up med de ständiga klädbytena? Vad är seriöst poängen med att byta klänning i varje paus? Duger inte en klänning i mer än 20 minuter? Visst, det kan ju va kul och få blanda mellan massa olika klänningar under en tvsändning - såvida dom är snygga!! Inte en enda av dem var ju nån som jag skulle vilja ha i min garderob! Nej, lite mer fokus på själva fotbollen tack, istället för på programledarens klänning!
2. Håkan Hellström. En artist jag icke klarar av. Han blev väl endast tillfrågad för att dom inte hade råd med Ola xD
Nej, skämt åsido. Den enda låt jag gillar med Håkan är Kom igen Lena- och den låten var 50 gånger bättre när Ola sjöng den - vilket var precis i början av hans karriär! Det är inget gott tecken för Håkan.. Och iallafall kunde han väl tagit någon bättre låt (även om detta var hans nyaste, om jag fattat det rätt). En låt som kanske handlar om kärlek eller glädje eller nåt - nånting som man kan förknippa till fotboll iallafall!
3. Zlatans frisyr xD (för att bli lite ytliga). Människan verkar följa Ola's exempel och låta håret växa. Inget bra beslut varken för Zlatan eller Ola.


Nu ska jag sluta kritisera en för övrigt bra fotbollsgala! :)
Smarte Martina har skrivit in fel i kalendern - biologilabbrapporten ska inte vara inlämnad på onsdag, utan imorgon!
Heja mig.. Vet ju vad jag kommer syssla med inatt...

Fotbollsgalan 2008!

Japp, nu börjar snart fotbollsgalan! Ska denna bli historisk? Det blir den om Zlatan vinner guldbollen iår igen. Ingen i historien har vunnit guldbollen 3 gånger.
Innan tyckte jag inte att Zlatan var nåt särskilt. Visst han var ju duktigt och så, men han kändes väldigt överskattad.
Det talas fortfarande om hans klackspark 2004 och för inte så länge sedan lyckades han göra en till. Grymt verkligen men, vad spelar Zlatan- kanske 70 matcher om året? (ungefär). 70 matcher/ år i 4 år blir 280 matcher. På 280 matcher har alltså Zlatan lyckats göra 2 klackmål. Inga vidare odds va. Då undrar man ju nästan om det inte bara vart tur, för om det varit skicklighet - nog hade det väl blivit fler än 2 på nästan 300 matcher?
Men, nuförtiden kan man ju knappt läsa om något annat än om Zlatan och hans succématcher i tidningen, så vilken svensk förtjänar en guldboll mer än Zlatan?

Nu ska jag gå och bänka mig framför TV'n. Spännande ska det bli!!

Hårfärgning!


Tjo folket!! :D
Nu är jag hos Sofia med Stina. Stina är numera brunhårig!! :D Och nu anförtror hon sitt hår till mig! Jag ska gå loss med hårblekningsmedel!!:D Sina ska få slingooor:D

So what
I'm still a rockstar
I got my rock moves
And I dont need you
And guess what?
I'm having more fun
And now that we're done
I'm gonna show you tonight
I'm alright
I'm just fine
And you're a tool
So, so what
I am a rockstar
I got my rock moves
And I dont want you tonight

Fiist!


Tjoo!
Nu har man vatt i stallet, åkte dit för o sköta o tro fan att hästarna är i hagen hela dan :U Haha aja, hade en trevlig stund där med Mikis. Snackade massa voltigeminnen över en bit äpplekaka :)  Fick även se Stina och Sigge hopptävla (omhoppningen red hon till Feelgood btw). Under tävlingen kom You're love is a lie (Simple Plan), Feelgood (Ola), Halo (Bethany Joy Lenz) och Your body is a wonderland (John Mayer). Det var så läskigt!! Som hämtat från min dator!! :p

Nu är man hemma i varje fall och ska strax hoppa in i duschen. Halv 6 börjar förfestandet hos Sofia - vi ska färga Stinas hår hahah :D Sen blire klaaassfest!!:D Jag är så peppad! :D




Ett par underbara vantar har kommit hem till mig, stickade av Christina!!! Notera skyddsängelreflexen som kommer skydda mig på de mörka 90vägarna i bushen!! :) Christina är snäll, snällare, snällast.
Seriöst så få människor som bryr sig om en som Christina :)

Härliga lördagförmiddag


Ja, det är niiice! :)
Idag blire snart stall, ska kolla när Stina och Sigge hopptävlar, sköta Poison och fixa lite administrativa saker (låter jag inte viktig?;))
Blir nog inte gymnastik för mig idag :/ För det första har jag ont i ryggen, men det hade jag dock skitit i om det inte vart så att jag blivit förkyld också :(  Inte brukar jag va en mes som bangar för att man är förkyld, men förkyld + ryggen, o så med en sjukt efterlängtad klassfest ikväll och träning imorgon (och massa i skolan fortfarande, jag har verkligen inte tid till att bli sjuk). Så i lite förebyggande syfte får man väl hoppa den idag.

Förresten hade man en väldigt trevlig dröm inatt med Michael Weatherly :D (Ni vet han som spelar Agent DiNozzo i NCIS?)  Skoj! :D



Michael Weatherly.... =)

Äntligen fredag!


Ja, det kan man lugnt säga. Dagen har iallafall varit mycket trevlig (Nästan hela).
Visserligen satt jag o plugga till 4 inatt, o steg upp 6 för att studa lite mer, och sen hade man ju prov- men annars var dagen finemang! (Y) Ingen historielektion - istället fick vi kolla på en helt absurd porrpjäs i aulan.

Eftersom att Kristina är sjuk och en frisk familjemedlem får lov att rida för en sjuk familjemedlem, red jag därför också idag! :D Blev ju i en handikappgrupp så de kunde ju vatt roligare men va fan- dom var jättroliga där (helt plötsligt började tex den ena killen o sjunga hakuna matata mitt under ridlektionen hahaha) och dessutom - har man inte ridit sen i juni så är man inte så kräsen! :)
När jag kom till stallet så skulle jag fråga Pia (ridläraren) vilken häst jag skulle ha:
"Du behöver ingen snäll häst, du kan ta Judy!"
Haha okej? För er som inte rider på ÖRS är Judy ganska ny och ganska så dampig. Eller hon är jättesnäll o så men hon är så himla vild o het så hon tom specialrids utanför ridlektionerna :p
Men, det var asskoj och jag tycker verkligen om henne :) Visst var hon het o man fick hålla lite, men samtidigt är hon så jävla mysig o jobba (jag har förresten inte tappat det än ;)). O så bjöd hon som satan på några bommar som låg på marken hahah :p  Well well, min typ av häst! :D Orkar inte med såna hästar där all ens energi går till att hålla igång hästen :p

Ne, askul vare iaf o sen dess har jag gjort typ ingenting (och det ska jag fortsätta med). Blir lite idol o sen lite sims-spelande kanske? We'll se :D

Händelserik (men oftast rolig) dag!


Dagen började alltså klockan 10 imorse - härligt att vara ledig då och då.
Det blev först en tur i stan med Helena, målet var ju att handla julklappar. Hittade jag en enda julklapp? Svar nej!
(dock hittade jag 2 potentiella). Däremot hittade jag 3 saker till mig själv :)  1 svart och 1 silvrigt diadem & ett lila linne! :)
Efter den mysiga shoppingturen i underbara Malmö i det härligt kyliga höst/vintervädret (kolla så positiv jag kan vara!) bar det av hemåt en kort stund och sedan vidare till stallet.

Skulle lina Kalif till lag 3 och allting började bra, fram tills jag satte igång Kalif i trav. I söndags upptäckte jag ju att strålrötan han kämpar med då och då gjorde att han gick orent- dock bara i högervarvet. Därför började jag med högervarvet idag för att kolla av och vad ser jag? En halt häst! Och när jag frågade runt innan hur Kalif gått i veckan fick jag svaret att han gått lektioner hela veckan! Hur klokt är det på en skala?! Tro fan att han blir mer halt om han går lektioner när han går orent (orent = småhaltar, visar antydan på hälta). Hur tänker dom? Och dessutom har dom så hiimla lätt för att anklaga voltigen såfort våra hästar har något problem. Observera då att när jag upptäckte orenheten i söndags gick Kalif bara i skritt (han var inte så halt som idag så i skritt var inga problem), och idag satte vi in honom direkt så fort jag visat upp honom i trav för en ridlärare.

Iallafall, idag var ju också dagen en fotograf skulle vara med på träningen och fota lag 3. Inte särskilt lyckat då att hästen inte kan gå. Så, i sista sekund fick vi hämta Jacques (som var på väg in på lektion så det var bara till o sno honom från ryttaren, sadla av o tränsa av o slänga på voltigesakerna o börja värma upp honom). Stressigt!
Men Jacques är ju så jäävla bra och honom kan man ju alltid lita på, så tillslut fick lag 3 häst och fotografen fick sina bilder.  Och imorgon ska jag ringa store-ebba och skälla lite... Stackars Kalif.

Anyway, här sitter man nu med religionen. Ska gå ut o fixa mer kaffe nu (aningens irriterande att kaffebryggaren bara kan göra 3 koppar i taget :p). Funderar seriöst på om det blir nån sömn alls inatt...:O:s  Man får kanske ta sig igenom morgondagen med energilagret baserat på koffein. Iallafall tills man kommer hem och kan sova några timmar (a)

Ledig !


Japp, så är det! :) 1orna och 2orna har utvecklingssamtal vilket ger en väldigt uppskattad ledighetsdag för 3orna.
Så nu sitter man här igen, i pyjamas, i fåtölj och med mormors gröt dock. Man har ju mått sämre.. ^^
Nej, måste fortsätta med religionen - Israel/Palestina.... 8)


:)


Förresten... Har jag berättat att jag är kääär?



Balder-dag

Jaha, vad ska man skriva idag? Kemiprovet gick skit. Mer än skit - überskit. Skit upphöjt till 4.
Eller nä nu kanske jag överdriver, men det gick fan inte bra iallafall.
Hör på denna: På den sista uppgiften (redoxreaktioner) hittade jag inget jävla reduktionsmedel!! :o Nej, vi hittar bara ett oxidationsmedel trots att det ena inte kan existera utan det andra. Sure, vi kan ta upp elektroner men dom kommer inte från någonstans, inte alls. Aah, dum man är!! :(  Nåja, det var garanterat inte vårt sista prov i kemi B, och den senaste uppsatsen i svenska B som vi fick tillbaka idag gick strålande. MVG o massa beröm :D På ämnesuppfattning hade han satt 4/4 o skrivit nåt i stil med "Utmärkt. Det bästa hitentills och då har jag r'ättat ca 15 st. (tack!)"
It made me happy! :)

Dock var kemiprovet sista lektionen så ni kan ju aana mitt humör när jag gick från skolan. Gick sjukt sur in på Hörnan (en kiosk utanför Borgar) och köpte en tröstlatte, när några från klassen (de arma stackarna som läser Engelska C ^^) kommer in o börjar terra mig för mitt kaffemissbruk :p  och tro det eller ej - men jag började skratta! Äeh, dom är för jevla bra dom där ibland va :)

Ett annat glädjeämne är ju att nästa veckas psykologiprov blivit flyttat till veckan därpå! :) Visserligen innebär detta att friheten som skulle uppstå fredagen vecka 47 (det officiella slutet på mördarperioden) har blivit framskjutet till torsdag vecka 48. Dock är det vääldigt skönt med bara ett prov och en labbrapport nästa vecka!


Nej, nu får man nog återgå till religionen. Nog fan ska Nv3a ha ytterligare prov på fredag.
Och så säger dom att 2an är värst...

Sängen please...


Jo tack, ge mig sängen! :(
Jag är skittrött och har både ont i magen o ryggen (lyckat va?) men är fast med denna satans kemi, som bara blir klyddigare o klyddigare. Redoxreaktionerna var fine, men sen kommer vi till den jäkla elektrokemin där allting är olika varje gång. Aaah, ge mig fredagkväll vecka 47!


Lond! (som CJ och Lousie tycker jag säger)


Universitetsdag i Lund! :)
Gud vad jag älskar LTH! :D  Det luktar bara studentliv och vetenskap! Så jävla coolt :D Längtar faktiskt dit lite :)
Jao, började med en allmän infoföreläsning om Universitetet i Lund med massa folk, sedan drog jag med Louise på en psykologiföreläsning (funderar på att läsa Kognitiv- Neuropsykologi som en fri kurs innan jag börjar med nåt program- verkar sjukt intressant :)) medans resten av folket drog på nån civilingenjörsak.
Efteråt mötte CJ upp mig o Lousy på humanekologiföreläsningen. Lät ballt men var ganska tråkigt :p Hade inte samma inriktning på biologi som det lät (och jag hoppades på) :(  Verkade vara med inriktat på samhälle/politik. Inte lika kul.
Sen var vi huuungriga, så vi gick till Valvet, en restaurang som Bertil visade oss på vår första naturvetardag i 1an, o som vi gått till nästan varje gång sen dess. Lite mobbning av mitt sätt att äta och hålla kinapinnar o sen bar det av hemåt för oss.

Nu har man hällt i sig en kopp gaaanska starkt kaffe så nu lever man igen :p Ska gå och fylla på och sätta mig med kemin nu innan det bär av till träningen. Jag har en känsla av att kvällen kommer att bli läääskig.... (särskilt hemresan).

Trött!

Aaaah jag kommer snart o börja GRÅTA så lack jag är!! :p  Det är ju satan vad folk ska planera mitt liv!! :O
O sen väljer ju andra bort mig som ingenting 8-)  Man anar ju vissa prioriteringar!

Nej, nu ska jag sluta skriva massa skit som ingen förstår ändå och fortsätta planera morgondagens Universitetsdag i Lund med Tuva, Louise och Anna. Sen kallar ju dessutom kemin, te't och ett o annat förhäxadavsnitt on the side! :)

Fy på er..

Very bad manor, you guys!
Det är Martinas speciella namnsdag och det har inte blivit många grattis :(
Cred till några från lag 3, Siz'ar, Mormor och Filippa som mindes! :D  Imorgon ska klassen få överrösa mig med eftergrattis, och då vill jag även ha sång!! -..-

Nej, nu ska jag återgå till mitt te och kemipluggande. Best way of spending your nameday *haha*
Visst fan.. skulle ringa Lousy också.. Får skälla på henne! -.-

Pluggmåndag once again

Godmorgon allihopa! :)
Denna mycket speciella måndag skulle jag bara ha 1 lektion, men eftersom man har så jevla ont i ryggen idag orkade inte jag åka till school :(
Istället blir det till att ligga hemma hela dagen och plugga kemi (och kolla förhäxad^^). Ska bli skönt faktiskt. (Dessutom sov man till 11 idag :'))
Ska gå o fixa en kopp te nu o sätta igång med kemi sen. Hoppas alla mår braau :)

Allsvenskt avslut!

Ja, så spelades de sista allsvenska matcherna idag!
MFF slängde ut Giffarna ut allsvenskan med 6-0 vilket gav oss en 6e placering! :) Topp 5 var väl egentligen målet, men med tanke på att vi för inte så länge sedan faktiskt låg som 12a är väl 6a en placering man får vara nöjd med! :)
Nästa år säger jag bara, då tar vi guld! xD

Lite sorgligt är det faktiskt. Idag spelades den sista matchen på kära Malmö Stadion. Nästa år tar Swedbank Stadion över. Det är ett jävla fjantigt namn förresten. Visst, Swedbank har sponsrat bygget men seriöst? Malmö Stadion säger allt: det är hemma, det är tryggt - det är respekt. Lag har fruktat Malmö Stadion. Låter Swedbank Stadion respektingivande? Skrämmande? Knappast va.

Men, roligaste var väl ändå Hammarbys avslut. Loosade så STENHÅRT med 5-2 mot (observera) NORRKÖPING!!
Ja, laget som åker ur allsvenskan - laget med sämst poäng - laget som hamnade SIST. Hohoho, jag tycker det är för jevla roligt alltså! :)




Förevigt MFF! :)<3

Test

Jag har blivit utmanad av Adina.

Regler: Länka den som har utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.
Berätta 7 saker om dig själv både alldagliga och knäppa.
Utmana 7 stycken i slutet av detta inlägg genom att nämna deras namn och länka till dem.
Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar hos dem.



1. Jag har väldig beslutsångest över det mesta för tillfället :p
2. Jag älskar min klass och kommer gråta sönder mig efter studenten (a)
3. Jag har stora cravings för vinter 09! (Ut och resa med Skånetöserna)
4. Jag saknar Ola så in i helvetes mycket :p:(
5. Jag blir ganska ofta väldigt lack på mig själv (a)
6. I miss Oskar, Basse och Prince! :(
7. Jag är väldigt seg på morgonen innan jag fått kaffe (a)

Jag utmanar: Flumemma, Jénny, Sofie, Helena, Louise, Mini, Nattis (särskilt Nattis måste!!)

Ambitiös eller nördig?

Det är frågan alltså, när man sitter en hel fredagkväll med kemi! :U  Men men, har man ett prov incoming så har man.
Kollat Idol också ikväll, rätt person åkte ut verkligen!! Robin B och Alice är fortfarande asgrymma, o Kevin gav mig verklige gåshud! Heja dom!

Nu ska jag nog ta o packa ihopa och se klart på Just like heaven. Imorgon ska man upp o va på jobbet klockan 7 -..-
Dessutom har jag bestämt mig för att gå på auditionen imorgon. Inte för att jag vill egentligen men ja, mormor kommer väl aldrig förlåta mig om jag inte gör det :p8-) Vem vet, det kan ju bli kul. Och oddsen? Vi är 30 som ska dit, 7 blir uttagna! :U Nej, vi får väl se. Nu ska man bara bestämma sig för en låt också.... *beslutsamhetsångest* 

Freeedag

och därmed helg :) hmm, vad ska man göra? jobba, plugga - jiez vad skoj de ska bli! :p

Nehe, fredagsflum är ju på sin plats, så här kommer lite:D
Vad Martina gör en fredagskväll:



Fjortis.se ringde - dom vill ha tillbaka sin pose! :D





Fett mobbad! :D





Damp någon? :)





Den långa luggen ringde - den vill va på mig! :(





Nej, slutfjantat! :D Nu blir det ut o springa i mörkret o regnet! :D  we like höst!





(för övrigt är folk i min klass inte riktiga kloka alltid ^^)

Torsdag

vilket innebär att snart är det fredag igen!:)

Som ni säkert alla vet redan (tror inte någon har lyckats undvika det faktiskt) så vann ju Obama - härligt härligt! Han ska ju tom dra tillbaka de amerikanska trupperna från Irak! (Visserligen har han inte sagt ungefär när detta ska ske, men det är ju ändå ett steg i rätt riktning). Krig löser inte ett smack!

Nej, till något oseriösare ^^ Dagen har varit ruulig:D
Började halv 11 med en skitklyddig kemilabb ^^ Men vi fick iaf använda utrustning vi aldrig använt förr när vi skulle destilera 2-propanol. O alla delar i vår glasuppställning skulle packas ner på rätt plats i en låda:
"Det här är ett pussel på min nivå!"
Haha ibland är jag lite för dissande mot mig själv ^^.
Nej, sen fick vi ju hantera 4,0 molarig (!!) salpetersyra- alltså väldigt väldigt stark syra som fräter på huden direkt :p
Coolt värre! ;D
Efteråt blev det 2,5 h håltimme (jäkla håltimmar vi haft - igår drog man runt med louise och cj på en håla på 3,5 h :U), fast idag blev det dock till o skriva psykologiarbetet så de blev inlämnat o klart :)

Nu ska man ta o byta om till träningskläder o börja mova sig mot bussen sen då. (3 bussar och 1 tåg för att ta mig till träningen! -..-)
Lateeer.

.ps. Tycker om att ni börjat kommentera så smått! :D

VALVAKA!

Så har den stora natten kommit!! Nu drar valvakan igång!

Tillsist har jag kommit fram till att jag hejar på Obama.
Han är ju tyvärr mot frihandel, vilket jag inte riktigt kan förstå. Det är ju liksom genom en frihandel (och olika länders förmåga till att kunna producera olika typer av produkter) som skapar välfärd. Visst, det kanske inte är bra för USA, då andelen arbetslösa där blir mindre om man säger nej till frihandel, men allting handlar väl ändå inte om USA? Man får ju se hela bilden, se vad som är bäst för hela världen. Hur ska världen i sin helhet kunna utvecklas och bli något bättre om stormakter som USA inte hjälper de fattigare u-länderna framåt i utvecklingen? Genom att säga nej till frihandel kommer u-länderna snarare att backa i utvecklingen, då de kommer vara fast med deras varor utan någon möjlighet att få ut dom i världen och kunna skapa just handel, och ett utbyte med större länder i världen.

Men, Mc Cain är emot både abort och homoäktenskap.
När det gäller abort tycker jag att kraven ska skärpas - det ska inte vara tillåtet att dröja så länge med sin abort, den ska göras tidigare än vad den görs nu! Men naturligtvis ska man få göra abort om man känner att det är rätt, att man inte är redo att ta hand om ett barn. Dock tycker jag som sagt att reglerna ska skärpas så att abort inte används som ett preventivmedel (något man hört skräckhistorier om), utan mer som en desperat utväg/lösning. Hur stor rätt har en regering att tvinga till exempel ett våldtäktsoffer som blivit gravid att behålla barnet? Att varje dag påminnas om våldtäkten? Varje dag i resten av sitt liv.
Och att förbjuda homoäktenskap? Här vet jag inte ens var jag ska börja!! Att ta bort en sådan rättighet som att få älska och gifta sig med vem man vill - ja, om man förbjuder det, vad kommer då härnäst? Ska man förbjuda äktenskap mellan 2 människor med olika hudfärg också? Nej, jag ser verkligen ingen skillnad!

Visst, frihandel borde få finnas men - vad är viktigast? Handel eller en mänsklig rättighet?
För mig är valet enkelt.



Kvps luciauttagning?:S

Gokväll gokväll folket.
Man får väl börja med o tacka bloggen för att den fanns där för mig tidigare i afton ^^ Det är väl dom man kan räkna med- bloggen och bocken. (Louise kan man ju definitivt inte räkna med, då bara börjar man fjanta sig med gubb-pennor hahah).

Nej, träningen var faktiskt väldigt rolig. Det blev 3mannakür på Matti :) (inte så mycket eftersom att küren fortfarande görs om för fulla muggar, men lite iaf :))

Så har vi då dagens "roliga" nyhet:
Mormor har i alla år tjatat om att: "när ni blir tillräckligt gamla ska jag anmäla er till Kvp's lucia"
(någon tävling där massa tjejer går med i nån röstning eller nåt om att få bli kvp's lucia.)
Hon anmälde Elina, men hon kom inte med. Därför trodde jag ju att (när jag i efterhand fick reda på att mormor anmält mig iår) jag inte heller skulle komma med- särskilt inte eftersom hon skickade in skolfotot från 2an, där jag blev skitful och dessutom var sjuk. Så därför har jag ju inte tänkt särskilt mycket på detta, förrens ett brev kom idag: Jag ska på audition på lördag.
Fråga mig inte vad detta innebär, vem som ska dit, hur många, vad jag ska göra där - för jag har ingen aning :S
Egentligen vill jag inte alls. Har inte bett om det här (oj, vad bortskämt de låter men ni förstår vad jag menar!) och jag har varken tid, ork eller lust till att engagera mig i detta också. Det känns som att jag har tillräckligt på tallriken.
Men, försök att säga det till mormor! :U Ni aaanar inte så exalterad hon varit idag - inom loppet av 1 timme hade jag nog fått 20 sms om det!! Det sista löd: "En sån här grej gör du för mormor innan hon dör" .....
Vad tusan ska jag göra?


....


Aaaaaaaaaarh!! Om några månadeeeer......



Skolan börjat igen

och allt jag kan säga är: blööööööh.
Nä, nu ska vi ju inte ta i.. Skolan idag har vatt naaajs. Skrattat till tårar idag igen:) Jag och Louise hade ju roligast under fysiklektionen med mina nya gubb-pennor hahaha. O sen var biologilabben efteråt rätt ballt också :) Borgar är rätt oslagbart ibland faktiskt!

Dock hade det ju vatt skönt med en veckas lov till, men men. Blöh-känslan har alltså inte kommit förrens nu, men den har vi inte tid med nu! (:
Nu blire dax att byta om och ta bussen till träningen om en kvart *yey för 80 minuters bussåkande*
Jag orkar inte -..-

So long!

Chloe<3


Martina säger:

awesome! Party at chloe's!!

; Chloe M. Black » Let's have some fun, this beat is sick säger:

hahah naaah

Martina säger:

suuure, I'll even drop in for a few minutes:D

; Chloe M. Black » Let's have some fun, this beat is sick säger:

yeah, that's nice and everything .. but you ain't invited.

; Chloe M. Black » Let's have some fun, this beat is sick säger:

hahha


Sakna bästis (trots dissningen ;))
What's life without that bit of grooovyness?


Lovslut

Japp, fint folk var det hemma hos mig igår ja! :) CJ och Louise kom ju på besök och så blev det skräckfilmstittande.
Lite kul var det allt, här hade man tillslut lyckats få ut 2 limhamnare till Lindängen en kväll och så bara:
" Eem, jag kom just på.. vi kan ju inte gå o hyra film - videobutiken har ju blivit sprängd!"
Hahaha. Nåja, välkommen till LÄ :) och det blev ju en trevlig kväll ändå, eftersom att man lyckligtvis hade några skräckfilmer hemma!

Idag har man haft en riktigt uppladdning inför lovet (alla våra lektioner var inställda idag). Började ju med att man sov 12 timmar inatt (alltså fattar ni, 12 timmar!!! Det är som 4 vanliga nätter annars ffs!). Det var så uuunderbart skönt :)
Så har man ju tillslut äntligen fått träffa Skånetöserna igen (eller ja, Flumemma, Jénny och Sofie)
Japp, det blev en mysig eftermiddag/kväll i Lund, med diverse inköp:
- 2 par gråa stickade knästrumpor (äntligen!!)
- Eyeliner
- Necessär
- 2 urgulliga pennor med små trägubbar uppe på ^^ (ska bli kul o se klassens reaktioner på dom ;))
- 1 Happy Meal ^^
Efter det har man bara segat hemma i mysbrallor o nya stickade hossor :)
Snart äre fotbollsmåndag!! :D




Kung Flum & Kung Junior




Junir & Flum på favoritdonken




Avvinkning på centralen




Försöket till en hopp-bild på centralen gick såhär bra ^^



Tack för idag tösor. Ni är SÅ JÄVLA BRA! :D


Tidsbrist någon?

Hej hej bloggen och alla ni som läser och kommenterar (ni som läser och inte kommenterar får inget hej :U)

Dagen har bjudit på jobb (alltid lika kul, nat) och sen träning (som var bra mycket roligare). På jobb:
Pia: Jobbar du idag igen?
Jag: Jaa...
Pia: Du har ju jobbat hela veckan!! Men då får du visserligen mycket pengar.. Det är många Ola-spelningar det!

Haha, nu vet tillochmed ridlärarna om det ja! :U
Nä, boss-Ebba kom förresten fram till mig idag och bara helt random berömde mig för det jag gjort på ÖRS i veckan hahah. Sjukt oväntat, men alltid kul ju! :D
Träningen var som sagt rolig, den första timmen blev galet effektiv (Ramati blev körd till ÖRS pga tävlingar på Bökeberg så vi fick köra 3 hästpass snabbt på Matti så han kunde åka hem igen sen). Sjukt härligt o träna på ÖRS, både ridhuset och Lasse-rundan. Det kommer liksom alltid att vara hemma, oavsett hur länge vi tränar ute på Bökeberg.

Nej, nu får man väl gå o plocka undan lite här, man får ju fiiint besök om en stund ^^


Förresten får det väl räcka nu. Här sitter man o ska bestämma en dag med Helena att umgås och så får man svara "tja.. fredag vecka 47, kan du då?". Löjligt ffs :p
Dessutom har man ju redan fått skriva in i kalendern att man ska träffa Mattias den 2a augusti 2009.. :$

Bilder


Här kommer då de utlovade bilderna från den gångna veckan:)




Veckorevyn och boken "Vänninorna & Kung Carl" av Kicki Norman
(från Veromodas goodiebag)





Mössan från Veromoda (den är bara snygg på så ni får en bild på mig på köpet ;))





Hipsters (även dom från Veromoda)





Vatt clinic på ÖRS. Det krävs någon som en instruktör för Monty Roberts för att få pli på Poison




Klassfotot har kommit också. Är vi inte gaalet snygga?:D

1a November

Ny månad igen. Kommer sakna oktober faktiskt. Det är ju då den riktiga övergången mellan sommar o höst är, det är då alla tjocka jackor o varma stövlar plockas fram ur garderoben och eftersom det är månaden för bröstcancer känns hela månaden fylld av omtanke och gemenskap (i kampen mot bröstcancer naturligtvis).
 Men, november går ju inte heller av för hackor. Det börjar bli vinter (?) och dessutom har man ju namnsdag ^^

Ne, idag var det iallafall Kristianstad för o hälsa på släkting (-ar).



Siz hos Gunsan.




Me @ Gunsan.





Jag o siz.





Efter lite frukost o fika bar det av till minneslunden.





Minneslund i Malmö sen.

November

Godmorgon godmorgon folket.
Vet att jag lovade bilder igårkväll, men kvällen bjöd på oanade händelser så bilderna får komma i eftermiddag istället :)
Idag blir det varken stall eller träning, utan man ska på en dagsutflykt upp till Kristianstad (några bilder kommer väl därifrån med).
Ska nog ta o fixa en packeväska nu:
- Mobil + lurar
- Kalendern (ett måste)
- Lypsyl + handkräm
- Bok
- Cosmo
- Påse med knäckebröd ^^
Hmm... what else?
(Vet att de bara tar lite mer än en timme o köra till k-stad men va fan. Man ska ändå upp till norra skåne ju - Nästan norrland... - kanske skulle packat med pälsmössan - .. inte för att jag har nån eftersom att de går emot typ alla mina principer, men ni fattar poängen!)

Nej, oj vad jag svamlar. Ska upp o fixa mig nu. So looong

RSS 2.0