Bajen"supportrar"

Nu när Hammarbys straff för den senaste läktarskandalen blivit känt för några dagar sen är det rätt kul att läsa alla krönikörers reaktioner i olika artiklar. Det sjukaste jag läste var nog att Hammarbys VD sa: "Straffet främjar inte arbetet för en positiv läktarkultur."
Det är väl mycket möjligt, men tror han verkligen att läktarkulturen blir bättre av att deras supportrar attackerar fotbollsspelarna med fyrverkeripjäser? Att spela fotboll är deras jobb och att hålla på och bete sig som idioter, kasta in saker på plan eller kanske tom själv försöka springa in på planen, är inte bara respektlöst som fan utan även farligt. Hur kul kan det ha varit för AIK-målvakten att få en fyverkeripjäs avfyrad mot sig? Och jag tänker ju även: tänk om det varit Sankan eller Dusan?
Nä, när supportrar beter sig på det där viset måste spelarnas säkerhet komma först.

Detta var ju knappast heller den första läktarskandalen som drabbar Hammarby i år (och de som i början av säsongen utlovade en säsong utan böter, tomma hemmamatcher eller negativa tidningsrubriker). De har fått så jäkla många varningar och böter genom åren så jag hade gärna sett att de inte bara fick spela på en folktom hemmaarena under derbyt mot Djurgården den 20 oktober, utan även resten av året.
Så kanske även bajen"supportrarna" lär sig nån gång att sånt beteende inte kan accepteras i fotbollsvärlden.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0